KVV Pardubice a ČsOL podepsali Memorandum o spolupráci

KVV Pardubice a ČsOL podepsali Memorandum o spolupráci

Návštěva v den výročí dosažení prvního spojení vysílačky Libuše s Londýnem

Dne 15.1.2021 navštívili Zámeček Pardubice ředitel KVV Pardubice plk. Petr Holý společně se ZV Velitelství teritoria plk. gšt. Jaroslavem Hrabcem a poslancem PČR Janem Řehounkem. Fotodokumentaci zajistila kpt. Tereza Kembická. Návštěva se uskutečnila v den výročí dosažení prvního spojení vysílačky Libuše obsluhované Jiřím Potůčkem s Londýnem.

Pieta ve sklepení 

Po přivítání se návštěva odebrala do sklepení, kde na pietním místě byly položeny věnce a zažehnuty svíce na památku obětí heydrichiády. Správce zámečku poté stručně seznámil přítomné s historií v období okupace a s tragickými osudy ležáckých hrdinek a hrdinů a jejich dětí.

Prohlídka revitalizovaných prostor

Poté se všichni odebrali k prohlídce revitalizovaných interiérů ve věži zámečku, kde ve výstavní síni bylo podepsáno Memorandum o spolupráci mezi KVV Pardubice a ČsOL. Příjemné dopoledne ukončily přítomné osobnosti zajímavou besedou s promítnutím záznamů některých projektů realizovaných ČsOL ve spolupráci s AČR pro mládež. Během loučení vyjádřili účastníci přání nadále aktivně spolupracovat