Příjemné překvapení

Příjemné překvapení

Koncem roku 2020 jsme zažili jednu příjemnou zkušenost. Ozval se nám pan Tomáš Moťka s tím, že by chtěl pomoci naší obci s revitalizací Zámečku. Poté, co jsme si ověřili, že není členem ČsOL, byl pozván správcem k prohlídce Zámečku. 

Co ho k jeho rozhodnutí vedlo? Vyprávěl příběh z dětství, kdy se od dědečka dozvěděl hrůzné zážitky z války. Tato zkušenost ho spolu s bratrem přivedla k nápadu zavést určitou tradici. Ta spočívá v tom, že místo běžných dárků darují peníze „neziskovkám“. Před Vánocemi se Tomáš rozhodl, že peníze, které by rodina utratila za dárky pro něho, darují všichni na rekonstrukci Larischovy vily v Pardubicích. Všem to dává smysl, celou rodinu takovéto dary spojují. Mnohdy nemohou být spolu, ale cítí tak, že táhnou za jeden provaz….je to krásné a Tomáši i jeho rodině patří za nemalý příspěvek na rekonstrukci velký dík. 

Veřejná sbírka

Sami se můžete přesvědčit v sekci Jak mohu pomoci, jak se sbírka rozbíhá. Dík patří i ostatním dárcům! Na této adrese se zároveň dozvíte, jak případně můžete pomoci i Vy, či vaše jednoty. Je to přeci náš Zámeček!