Premiér Babiš navštívil Larischovu vilu

Premiér Babiš navštívil Larischovu vilu

Delegace v čele s Andrejem Babišem a hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým navštívila dne 18. 6. 2018 Larischovu vilu. Položením květin vzdali hold obětem heydrichiády.

Objektem vily je provedl předseda komise pro mládež Čs. obce legionářské František Bobek. Pan premiér byl seznámen se zadávací studií a se zpracovanou dokumentací pro stavební povolení.  Tématem následující debaty byl projekt obnovy a celkové rekonstrukce chátrající kulturní památky a její přeměna na muzeum heydrichiády. „O odhadované náklady ve výši 70 milionů korun by se mělo podělit město, kraj i stát„, prohlásil premiér Babiš. Ministerstvo kultury ČR už v roce 2017 poskytlo příspěvek na obnovu vily ve výši 700 tisíc korun a pro letošní rok je přislíbena částka 1,2 mil. korun. Podle předsedy vlády bude vláda hledat další finanční prostředky v rozpočtu na rok 2020. 

K opravě Larischovy vily se stavíme čelem a jsme připraveni uvolnit prostředky v celkové výši 15 milionů korun. Bez pomoci státu to však nepůjde. Očekáváme, že se přidá i město Pardubice. Pan premiér mě vyzval k třístrannému jednání. Je znát jeho ochota projekt podpořit, aktivně se ovšem musí zapojit i město Pardubice,“ uvedl hejtman Netolický.

Závěrem si pan premiér s delegací v doprovodu pana hejtmana prohlédli interiér věže objektu, kde jsou realizována opatření k odstranění havarijního stavu.

Text: František Bobek